Kommune / Individuelle forløb

Individuelle forløb skabes i samarbejde med kommunen og den enkelte borger og konsulent hos Hestenge. 

Du får styrket din personlige og sociale kompetencer på en anderledes og givende måde. Mødet med heste giver en god oplevelse som du husker og kan bruge til at vokse af. 

Borgere med psykiske vanskeligheder kan have svært ved at sætte ord på følelser og at forstå deres adfærdsmønster. Det kan være isolering, aggressivitet, nedsat livslyst og ingen energi.  Er du mentor, kan du se her nogle LINK til kort film 

Formål

Hestenge har fokus på de styrker den enkelte borger har.

Selvom borgeren har det psykisk meget vanskeligt, skaber hestenes tilstedeværelse en nysgerrighed og motivation, der er med til at skabe vækst og bevidsthed om ens jeg. 

Det øger selvværdien markant at blive bekræftet i om det virker eller ikke, i den attitude der haves overfor hesten. Hestens adfærd er med til at sætte ord på følelser via metaforer fordi hesten tillægges menneskelige følelser.  

Hestenge anvender EAGALA modellen med løse heste, uden ridning. Mødet med en hest giver muligheden for forståelse af egne følelser fordi der sker en kobling med en hest. Hesten tillader langvarig kontakt og dermed opstår indre dialog. 

Det skaber også mulighed for borgeren til at prøve grænser af og blive bekræftet i om det virker. Metoden er mønsterbryder på en nænsom måde. 

Metoden er let tilgængelig og tilpasses den enkeltes behov.

Pdf fil til download

Ring for at høre nærmere på tlf. +45 40366217

 
Hestenge | CVR: 26980224 | Skovsbyvej 16, 5492 Vissenbjerg  | Tlf.: +45 40366217 | info@hestenge.dk