Udtalelse om forløb hos Hestenge med hesteassisteret terapi for børn/unge.
Børn, og særligt børn i problemer, har ofte meget svært ved at beskrive, hvordan de har det, og hvad der ofte sker, når de kommer i en følelsesmæssig ubalance.
Sproget har sine begrænsninger, og det er gennem kroppen vi først kan registrere hvilke følelser, der bliver vakt.
Min oplevelse med hesteassisteret terapi og Eagala metoden var, at de dynamikker som ofte sker i ens relationer, blev vakt i sammenspillet med hestene, og gennem terapeutens guidning blev det gjort tydeligt hos en selv, hvad der var i spil. Eagala gav muligheden for at arbejde med udfordringerne i nuet gennem en mere følelsesneutralt repræsentation nemlig hesten.
Samtidig med at oplevelsen blev mere kropslig og derfor også mere nærværende, end hvis man sad og snakkede om, hvordan det f.eks. kunne være derhjemme eller i skolen. Min oplevelse med Eagalametoden var, at man på en nænsom måde fik en større viden omkring, hvad der kunne være hovedproblematikken hos den enkelte, en familie eller en gruppe, og på den måde bedre kunne optimere den indsats, man efterfølgende vil sætte ind med.
Jeg ser derfor nogle gode muligheder for særligt med børn at kunne få lov til at få et vindue ind i deres verden, samtidig med at det giver barnet selv en mulighed for at kigge ind i selvskab med en anden – og dermed bedre kunne støtte dem, så de ikke bliver ladt psykologisk alene med deres oplevelser.
Det er i samspillet med andre mennesker altid svært, at få hånd om alt det, der i en relation sker non-verbalt, men som samtidig har den største betydning for kvaliteten af relationen.
Derfor ser jeg hesteaasisteret terapi (Eagala metoden), som en kraftfuld metode, når man arbejder med børn og familier, der har det svært og som måske ikke altid er, vandt til at sætte ord på følelser og analysere sig frem til gode løsninger.
Katja Andersen Trusell – autoriseret psykolog.