Siden 2020 har Karina Bjerremann, stifter af Hestenge Consult 2006, været engageret i at skabe uddannelsen af Dyreassisteret Terapi og Coaching (DATC).
Karina er en visionær iværksætter der så et behov for en dyreassisteret uddannelse, der er i overensstemmelse med den danske kultur herunder behandlingssystemet.
Interessent teamet af konsulenter hos Hestenge har sammen med Karina igangsat uddannelsen.
Anne Bitsch-Larsen, psykiater og overlæge i Slagelse region Vest var med til at implementere Eagala i behandlingen og forskningen.
Eva Nibe, Internationalt certificeret Coach, Pathfinder, gestaltterapeut, var med til at implementere Hesteassisteret Coaching i virksomheder og i samarbejde med Anette Paulsen som beskæftigelsesrettet indsats til kommuner.
Desværre gik Anne bort aug. 22 efter en kort tids sygdom. Dette forsinkede både vores forskning og uddannelse.
Hestenge Consult er funderet på Eagala modellen som metode og ARCH metoden er kommet til i 2021, hvor Karina Bjerremann deltog som founder medlem af ARCH metoden. Karina er Advanced Certified i Eagala Danmark. Der er under 100 på verdensplan (fra 4.500 certificerede medelemmer).
Metoderne, som Karina og hendes team hos Hestenge har forfinet gennem årene, er nu med til at skabe et solidt fundament i uddannelsen.
Uddannelsen vil, udover grundfag indenfor dyrebaseret terapi og coaching, indeholde en linje med forretningsudvikling, som en del af den fundamentale viden der kræves for at føre en forretning indenfor Dyreassisteret terapi og udvikling.
Teamet har været tilknyttet virksomheden som konsulenter siden etableringen i 2006. De har skabt en imponerende track record hvilket betyder uddannelsen har en praksisnær tilgang med solid teoretisk baggrund inden for både hesteassisteret terapi og hesteassisteret coaching.
Uddannelsen er betegnet som dyrebaseret, da den er bygget op omkring anvendelsen af metaforer. I 2009 støttede Nordeafonden et projekt om brugen af dyr i terapi. Her viste det sig, at heste var den mest anvendte terapidyreart, og de blev brugt af 82% af behandlere, mens resten brugte hunde.
Den hyppige brug af heste som terapidyr i Danmark kan muligvis tilskrives, at Danmark, sammen med Sverige og Belgien, er blandt de tre lande i EU med flest heste pr. 1.000 indbyggere (27,6 heste/1.000 indbyggere; Liljenstolpe, 2009).
Uddannelsen vil indeholde:
1. Teoretisk viden om dyreadfærd: Forståelse af naturlig adfærd, behov og kommunikationssignaler hos de dyr, der anvendes i terapi eller coaching. Der tages højde for at terapeut og coach ikke nødvendigvis har dyreerfaring.
2. Dyrevelfærd og sikkerhed: Læring om, hvordan man sørger for dyrevelfærd og sikkerhed under interaktionerne, og hvordan man undgår at stresse dyrene.
3. Terapeutiske og pædagogiske metoder: Træning i forskellige teknikker og tilgange til at bruge dyr som en del af terapeutiske eller pædagogiske programmer.
4. Egnede dyr: Identificere og forstå hvilke dyr der er egnede til at deltage i dyreassisteret terapi eller coaching, baseret på klientens behov og terapeutiske mål.
5. Dyrekommunikation: Lære at læse og forstå dyr, deres reaktioner og følelser, for at kunne sikre den enkelte klient/bruger kan gennemføre et forløb i helt sikre rammer.
6. Lovgivning og etik: Gennemgang af lovgivning og etiske retningslinjer for at arbejde med dyr og klienter. De dyr, der indgår i dyreassisteret terapi og coaching, varierer også afhængigt af formålet med terapien eller coachingen og klientens behov.
7. Nogle af de mest almindelige dyr, der bruges i disse sammenhænge, inkluderer: Heste, hunde, katte, kaniner, lamaer. Der findes flere benævnelser omkring programmer som alle er med dyrets type eks. dyrebaseret terapi eller coaching. Vi vil sikre der indgår flere forskelle dyreracer.
8. Certificering i ARCH modellen SEEN med 9 CE point.
9. Fagligt netværk i et fortroligt rum til.
10. Mulighed for konsulentfunktion i netværket.
Deltaljeret oplysninger opdateres uge 29 2023.
Kom med på vores mail liste så du kan følge med.
Du er også velkomme i vores FB gruppe klik på ikon: