En historie om at nå sit mål.





"Et klart specifikt mål er resultatet af en beslutning om, hvad vi ønsker at opnå, og hvornår vi ønsker at opnå det (John Evan-Jones, 2012)."





Siden verden stod frem for mine halvåbne babyøjne og rynkede babykrop, sansede jeg duften, berøringen og relationen med heste. De har altid været en del af mit liv. Som femårig drengepige, der underholdte sig selv ved at springe fra høloftet og ned i en bunke halm gentagnende gange, startede drømmen med at jeg skulle leve af at arbejde med heste når jeg blev stor. Jeg oplevede i en tidlig alder, at hestene gav den tryghed, omsorg og forståelse jeg ikke oplevede fra mennesker.


At sætte sig et mål, og rent faktisk opnå det mål, er ikke altid en lineær proces. Der var mange omveje, delmål blev revurderet jævnligt. Siden 2014 skærpede jeg min indsats under uddannelsen som socialrådgiver. Jeg ville bidrage til menneskers udvikling gennem arbejdet med heste, da jeg selv ved, at de kompetencer jeg har erhvervet gennem livet med heste, ville jeg aldrig have lært fra mennesker i samme omfang.


En dag på en messe for sociale organisationer støder jeg ind i en smilende kvinde, Karina Bjerremann, som spørger: "Hvem faen er du?", da jeg udtaler spontant, at en anden organisation burde bruge heste. Karina viste sig, at være ejer af en virksomhed som faciliterer personlig, social og faglig udvikling med hjælp fra heste. HER ville jeg arbejde efter endt studie.


DERFOR satte jeg mig et mål om at min praktik skulle foregå på en ranch i USA, hvor man arbejdede ud fra hestens præmisser og ikke gennem rideskolekulturen jeg oplevede som ung. Gennem mit netværk, fik jeg forbindelse til en ranch, hvor man arbejde med udsatte børn og unge, hvor jeg kunne bo og arbejde i to måneder. Ydermere fik jeg lov at færdiggøre praktikken på en specialefterskole i Danmark, hvor jeg på hestelinjen underviste i den metode jeg havde tillært i USA.


Mit mål levede videre på Aarhus Universitet, hvor jeg fik lov at udfolde min viden om hestes indvirkning på hjernen, og vores læring med temaet angst og hesteassisteret terapi på mit kandidatstudie. I juni 2019 kunne jeg både kalde mig socialrådgiver samt cand.pæd. i pædagogisk psykologi, og skulle nu ud og finde den virksomhed jeg ønskede at arbejde i for at komme mål.


I august sendte jeg en uopfordret ansøgning til Hestenge Consult; blev ringet op tre dage efter og kaldt til samtale med Karina Bjerremann og Mette Kristensen der er familiebehandler. For mig gav det ingen mening, at være ansat uden at være certificeret i Eagala som anvendes hos Hestenge, da jeg brænder for at gå dybden med mennesker.


Derfor blev jeg i september certificeret i Eagala modellen, som anvendes i Hestenge. 1. oktober drejede jeg ind ad indkørslen ved det blå hesteskilt og var, med sommerfugle i maven, klar til at indtage min nye rolle som socialfaglig konsulent ved Hestenge Consult.


I dag anvender jeg min viden om mennesker til udvikling og læring med hjælp fra de firbenede hestekræfter jeg er opvokset med.


Med stor taknemlighed og ydmyghed kan jeg nu sige, at jeg opnåede mit mål om at arbejde med heste når jeg blev stor.


Skrevet af Signe Saxe,


Socialfaglig konsulent ved Hestenge Consult oktober 2019 til april 2021